Zoeken in deze blog

12 april 2012

Aspergesalade met limoen en tuinkers

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov 
Aspergesalade met limoen en tuinkers
veganistisch voor-, lunch- of bijgerecht, 4 personen

1 limoen
2 el olijfolie
500 g asperges
100 g gemengde sla
handvol tuinkers

Boen de limoen schoon en rasp een kwart van de schil eraf. Snijd de boven- en onderkant eraf en zet de limoen rechtop op een werkvlak. Snijd met een scherp mesje de schil en het vlies er dik af en snijd vervolgens het vruchtvlees tussen de vliezen door eruit, vang het sap op. Meng het opgevangen sap met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verwijder het houtachtige uiteinde van de asperges en schil met een dunschiller de asperges rondom (bewaar de schillen en uiteindes om er aspergebouillon van te trekken). Trek met een dunschiller lange dunne repen van de asperge en schep om met de olijfolie, sla en stukken limoen. Bestrooi de salade met versgemalen peper en tuinkers. Direct serveren!

Bereiden 15 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten