Zoeken in deze blog

9 mei 2011

Lasagne van boeren Goudse oplegkaas en courgette

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov 
Lasagne van boeren Goudse oplegkaas en courgette
vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

3 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
600 g tomaten, in stukken
1 courgette
250 g volle verse kwark
2 el verse tijm
250 g boeren Goudse oplegkaas, geraspt
250 g lasagnebladeren


Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook goudbruin. Voeg de tomaten toe en laat het geheel enige tijd met de deksel op de pan op laag vuur sudderen, breng op smaak met zout en peper. Trek met een dunschiller of kaasschaaf lange dunne plakken van de courgette en bestrooi deze plakken met zout en peper naar smaak. Schep de kwark om met de tijm en de helft van de boeren Goudse oplegkaas, breng met versgemalen peper op smaak. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een laagje lasagnevellen in een ingevette ovenschaal en schep hierop de helft van de tomatensaus, bedek met een laagje lasagnevellen. Bestrijk de vellen met het kwarkmengsel en verdeel hierover de courgettelinten. Herhaal dit proces zonder de courgette en bestrooi de rest van de kaas erover. Laat de lasagne in 40-50 minuten gaar worden.

30 minuten bereiding
45 minuten oventijd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten