Zoeken in deze blog

9 juli 2011

Sandwich met gegrilde abrikozen en gepofte knoflook

Foto © Andrei Tchernikov

Sandwich met gegrilde abrikozen en gepofte knoflook
vegetarisch picknickgerecht of lunchgerecht, 8 stukken

1 bol knoflook
ca. 100 ml olijfolie
500 g verse rijpe abrikozen, gehalveerd
150 g feta, in dunne plakken
enkele blaadjes groen (bv rucola)
1 Marokkaans brood  (of ander brood, bv ciabatta)
grillpan of -plaat
aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het bovenste topje van de bol knoflook. Pak de knoflook in met alumiumfolie en schenk er 1-2 el olie over voor het pakket dichtgevouwen wordt. Laat in het midden van de oven 45-60 minuten poffen en gaar worden, laat daarna afkoelen. Verwarm de grillpan of -plaat en grill de abrikozen 2-3 minuten op het snijvlak. Snijd het brood open en besprenkel royaal met olie. Verdeel de abrikozen en feta erover. Duw met een mesje de gepofte knoflook tussen de vliezen uit en bedek hiermee het abrikozen-feta mengsel. Bestrooi met versgemalen peper en de blaadjes groen, bedek met de andere helft van het brood en snijd in punten. 

Pof eventueel enkele bollen knoflook extra. Bewaard in een schone pot, afgedekt met olie in de koelkast, blijft het een week tot 10 dagen houdbaar.


Foto © Andrei Tchernikov

Foto © Andrei Tchernikov

Foto © Andrei Tchernikov

Foto © Andrei Tchernikov

Foto © Andrei Tchernikov









  

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit! Ik heb nog een zak vol abrikozen liggen, dit ziet er uit als een goede manier om ze te gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmmmh, abrikozen met knoflook, ook een idee voor op de camping met Sohayb? Hij kan dan niet vluchten, hahahaha!

    BeantwoordenVerwijderen