Zoeken in deze blog

29 juli 2011

Tomatentaart

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov 




Tomatentaart
vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen


400 ml melk
3 eieren, losgeklopt
150 g kaas, geraspt
1/2 tl verse tijm of rozemarijn
8 sneetjes oud brood, in stukken
1 ui, in flinterdunne ringen
500 g tomaten, in plakken
enkele takjes groen ter garnering
ovenschaal (doorsnede 24 cm), ingevet

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de melk met de eieren en 100 g kaas, breng met tijm, rozemarijn, zout en peper op smaak. Week het brood 2/3 minuten in het melkmengsel. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van het broodmengsel en verdeel de uiringen en tomaten erover. Indien kleine hele tomaatjes gebruikt worden, prik ze dan met een mespunt in. Bedek de tomaten met de rest van het broodmengsel, schenk de rest van het melkmengsel over het brood en bestrooi met de rest van de kaas. Laat de tomatentaart in 30/40 minuten in het midden van de oven garen. Garneer met takjes groen. 

Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 30/40 minuten


Foto © Andrei Tchernikov
Foto © Andrei Tchernikov

1 opmerking: