Zoeken in deze blog

12 september 2011

Artisjok met bietensaus

foto Andrei Tchernikov
oodstyling & recept fiona ivanov 

foto Andrei Tchernikov
oodstyling & recept fiona ivanov 

foto Andrei Tchernikov
oodstyling & recept fiona ivanov 

foto Andrei Tchernikov
oodstyling & recept fiona ivanov 


Artisjok met bietensaus
veganistisch hoofdgerecht, 4 personen

200 g bieten met stukje van bovenkant en onderkant er nog aan, gewassen
4 artisjokken
1/2 citroen

1 el gladde mosterd
150-200 ml culinaire koolzaadolie (Brassica)
mespunt gemalen karwij (kummel)
staafmixer of blender

Kook de bieten in 45 minuten gaar in de schil in water met wat zout. Let op dat er nog een stukje van de bovenkant en -kant aanzit, dan 'lekt' er geen bietenvocht. Laat de bieten afkoelen, schil ze daarna en snijd ze in stukjes. Snijd intussen de steel van de artisjokken en de bovenste blaadjes. Kook de artisjokken in een ruime pan met water, zout en citroen in 45 minuten gaar. Dit kun je controleren door aan een blaadje te trekken, als het gemakkelijk loslaat is de artisjok gaar. Leg tijdens het koken een bord met iets zwaars op de artisjokken zodat ze voortdurend onder water blijven. Pureer de stukjes biet met de mosterd, koolzaadolie, karwij en zout en peper naar smaak tot een gladde mayonaise-achtige substantie. Serveer de artisjokken met de bietensaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten