Zoeken in deze blog

21 oktober 2011

Zeekraalsalade met doperwt en knoflookcroutons

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov
Zeekraalsalade met doperwt en knoflookcroutons
vegetarisch voor- of lunchgerecht, 4 personen

1 sneetje oud brood, in blokjes
1 el boter
1 teentje knoflook, uitgeknepen
2 el olijfolie

1 el yoghurt
1/2 tl mosterd
100 g zeekraal, harde stukjes aan de onderkant verwijderd
100 g doperwt (diepvries)
halve krop sla, gewassen en in stukken

Bak het brood in de boter goudbruin,voeg op het laatst de knoflook toe en schep nog even om. Bestrooi de croutons met zout en versgemalen peper naar smaak en laat op een bordje afkoelen. Roer een dressing van de olie, yoghurt, mosterd en zout en versgemalen peper naar smaak. Breng ruim water aan de kook. Doe de zeekraal en bevroren (!) doperwten in een kom, schenk het kokende water erop en laat 1-2 minuten staan tot de doperwten ontdooid zijn, laat daarna goed uitlekken. Schep de salade om met de dressing, bestrooi met zeekraal en doperwt en net voor serveren met de croutons.


(!) Belangrijk om de bevroren doperwten niet te koken. Als de doperwten zijn ontdooid, zijn ze op hun best: groen, zoet en knapperig.



foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Geen opmerkingen:

Een reactie posten