Zoeken in deze blog

6 april 2012

Brandneteltopjes met roompasta

foto copyright Andrei Tchernikov



foto copyright Andrei Tchernikov
recept & foodstyling Fiona Ivanov

Brandneteltopjes met roompasta
vegetarisch lunchgerecht, 4 personen

200 g topjes van jonge brandnetels
2 el olijfolie
1 teentje knoflook, gesnipperd
300 g pasta


6 eieren
125 ml room

Was de brandneteltopjes in ruim water, laat uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin het teentje knoflook. Voeg de brandnetel toe en roerbak het geheel enkele minuten, breng met zout en peper op smaak. Kook intussen de pasta beetgaar. Klop de eieren los met de room, breng met zout en peper op smaak. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schenk het eimengsel erbij en schep de pasta enkele malen om zodat alle pasta met een laagje saus is bedekt. Roer tenslotte de brandneteltopjes erdoor en serveer direct.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten