Zoeken in deze blog

23 oktober 2012

Amandeltaart met vijgen en ahornsiroop

foto copyright Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov




Amandeltaart met vijgen en ahornsiroop 
gebak, voor 8 punten

12 eiwitten
100 g basterdsuiker
135 g fijngemalen amandelen
4 verse vijgen
enkele lepels ahornsiroop

hoge bakvorm, onderkant bekleed met bakpapier

Verhit de oven voor op 175 °C. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel langzaam de helft van de suiker toe, tot het eiwit pieken begint te vertonen maar net niet volledig stijf is geworden. Zeef eerst de rest van de suiker met de gemalen amandelen. Zeef daarna een kwart van het amandelmengsel boven het stijfgeslagen eiwit en spatel dit er voorzichtig doorheen. Herhaal dit proces tot alle amandel door het eiwitmengsel is gevouwen, doe het geheel over in de bakvorm en bak de amandeltaart in 45-50 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Snijd de zijkanten van de bakvorm los en neem de taart uit de bakvorm. Snijd de vijgen in dunne plakken, beleg hiermee de bovenkant en schenk de ahornsiroop erover. 

1 opmerking:

  1. Mag ik even tussen de bedrijven door opmerken dat dit er verrukkelijk uitziet?

    BeantwoordenVerwijderen